Splošna pravila in pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletnega portala otroska-igrala.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Clics.si je spletna stran, ki je v lasti podjetja Euromix, d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji v sistem spletne prodajalne, obiskovalec spletne trgovine pridobi uporabniško ime, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje otroska-igrala.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudba artiklov:
Vsebina spletnega portala in trgovine otroska-igrala.si so zunanja otroška igrala.
Cene so predstavljene kot redne cene, ki so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Navedene cena za nakup preko interneta veljajo v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino.

Načini plačila
Za svoje kupce ima podjetje na voljo naslednje načine plačila:
-z gotovino ob prevzemu
-z nakazilom na račun (po ponudbi / predračunu)

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Cene
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Odprema
Blago na zalogi, ki je naročeno do 10. ure bo predvidoma odpremljeno še isti delovni dan oz. v roku treh delovnih dni. Naročila oddana v soboto, nedeljo in prazniki bodo odpremljena naslednji delovni dan oz. najkasneje v treh delovnih dneh po prejemu naročila. Naročeno blago dostavljamo s kurirsko službo, ki pošiljko običajno dostavi v 24-ih urah. Strošek dostave na območju Slovenije znaša 4,88 EUR z DDV, za vsak naslednji naročeni izdelke se dostava zaračuna 1,22 EUR z DDV. Preden kupec dokončno potrdi naročilo, je seznanjen z zneskom dostave. V primeru, da kupec v postopku naročila navede svojo telefonsko številko, bo o poteku dostave naročenega blaga obveščen tudi z SMS sporočilo.

Postopek nakupa in obdelava
1. Naročilo v obdelavi
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v obdelavo. Na tej stopnji ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni na spletni strani ponudnika.

2. Naročilo potrjeno
Ponudnik sprejeto naročilo v času največ 3-eh delavnih dni potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko zaradi verodostojnosti podatkov in naročila. V trenutku ko ponudnik potrdi naročilo, kupec po elektronski pošti prejme obvestilo o izvedbi nakupa in predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano
V primeru, da se kupec odloči za dostavo po pošti, ponudnik pripravi blago, ga odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru, da se je kupec odločil za osebni prevzem ga ponudnik o datumu možmega prevzema obvesti telefonsko ali po elektronski pošti.

Vračilo blaga
Kupec lahko brez dodatnih pojasnil odstopi od naročila za kupljen izdelek vrne prodajalcu v roku 14 dni od prejema blaga. O tem mora kupec pisno po epošti ali redni pošti obvestiti prodajalca. Stroške vračila blaga so na strani kupca. Vrnitev blaga ni mogoča v primeru, da je bilo blago uporabljeno. Vrnjeno blago mora biti v originalni embalaži, nepoškodovano in nerabljeno, priložen pa mora biti originalni račun ter številka kupčevega TRR. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupnina za vrnjeno blago, bo kupcu vrnjena na njegov TRR naslednji delovni dan po prejemu blaga.

Kupec lahko v roku 14 dni on nakupa, prodajalcu vrne blago tudi brez izjave o odstopu od pogodbe.

Garancija
Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na navodilih za uporabo ter ob predložitvi računa. Garancijski roki za nosilne dele iz impregniranega bora so 10 let, za vse ostale materijale 1 leto. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Varstvo osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Morebitne napake bo ponudnik popravil v najkrajšem možnem času.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Euromix d.o.o.